Recepty
V čem se tyhle recepty odlišují?
Kromě toho, že je netvoří kuchař, ale nutriční terapeutka a to je velký rozdíl :)…. poklona a poděkování všem kuchařům za jejich výborné, chuťově vyladěné recepty :) …. tak hlavním cílem těchto receptů je ukázat, jak vypadá vyvážené jídlo a jak lze pomocí jednotlivých denních jídel dosáhnout ve svém jídelníčku vhodného poměru jednotlivých živin (bílkovin, sacharidů a tuků) a naplňovat výživová doporučení. Otázka množství – konkrétní porce pro vás je samozřejmě individuální a je u ní třeba zohlednit například vaši pohybovou aktivitu nebo i současný jídelníček.
Zelené fazolky s tofu a kuskusem
Dochází vám inspirace na to, co stále vařit? Chcete lehkou, vyváženou a zároveň rychle hotovou večeři? Zpestřete si svůj jídelníček a zkuste tuto vegetariánskou kombinaci kuskusu, tofu a zelených fazolek. Tento typ jídla je pro mě takovou záchrannou variantou – kuskus a tofu na tisíc způsobů a kombinací s různými druhy zeleniny
Těstoviny se zakysanou smetanou, lososem a žampiony
Těstoviny se smetanovou omáčkou nepatří mezi ty nejlehčí jídla. Když si je vybereme v restauraci, zpravidla obsahují příliš energie a to hlavně z tuků (smetany). Recept se dá ale (téměř) vždy upravit tak, abychom si pochutnali a zároveň udržovali příjem energie a živin v rovnováze. Těstoviny a losos patří mezi mé nejoblíbenější potraviny a naštěstí perfektně sedí i do vyváženého jídelníčku. Uff.
Růžičková kapusta s brambory a masem

Růžičková kapusta je velmi dobrým zdrojem vitaminu C (stejně jako paprika nebo brokolice). Obsahuje ještě další tělu prospěšné látky, jako vitamin E, provitamin A, komplex vitaminů skupiny B, stopové prvky, vlákninu a bioaktivní látky.
Zeleninový špíz s králíkem
Zeleninový špíz s králíkem je nutričně hodnotný pokrm, který se hodí jako lehká večeře. Nemusíte se bát ani sacharidů ve formě batátů. Sacharidy do vyváženého jídelníčku patří a měly by být zastoupeny dokonce z 50-60%. Netradiční špíz s králičím masem může příjemně oživit Váš jídelníček.
Bramborové šulánky se špenátem a lososem
Tohle je můj oblíbený recept, který vařím pravidelně. Vlastně jsem nenašla lepší uplatnění bramborových šulánků než v kombinaci právě s lososem, špenátem a smetanou. Jídlo, které vás zahřeje a zasytí.
Čočkový salát s hlívou ústřičnou, sýrem, sušenými rajčaty a pórkem
Víte, že bychom měli konzumovat luštěniny každý týden? Ve skutečnosti jich nejíme ani zdaleka tolik, kolik bychom měli. Pokud hledáte inspiraci, jak upravit například červenou čočku, vyzkoušejte náš recept. Věřte, že i „zdravé“ recepty mohou skvěle chutnat!
Snídaňová sklenička na milión způsobů
Takovéto snídaně můžeme připravovat na milion způsobů … tím, že vyměňujeme druhy ovoce a ořechů. Pro děti můžeme připravit skleničku s piškoty a sladším ovocem, porci můžeme snížit a připravit jim jako svačinku do krabičky.
Losos s batáty, máslovou dýní a špenátem
Recept na pečeného lososa s batáty, máslovou dýní a špenátem je poskládaný z dostupných surovin. Je to vyvážené a především velmi chutné jídlo. Za půl hodinky máte hotovo.
Bulgur s hlívou ústřičnou a marinovaným tofu
Aneb, když nevím co uvařit, tak si něco vymyslím :-)
Zatím je to vše…
O jídelníček napočítaný přímo na vás, se zohledněním vašich individuálních potřeb si můžete napsat na simona@studioeli.cz a já pro vás vytvořím nabídku.
Nebo mrkněte na to, jak co všechno mohou zahrnovat osobní konzultace.